Ob prazniku KS Senovo podelili priznanja

Na osrednji petkovi prireditvi ob prazniku KS Senovo sta predsednik sveta KS David Vižintin in podpredsednik Dimitrij Magaš podelila priznanja zaslužnim krajanom, društvom in organizacijam.
 
Najvišje priznanje – naziv častnega krajana je posmrtno prejel Vinko Hostar, nekdanji ravnatelj OŠ XIV. divizije Senovo. Vinko Hostar je bil na Osnovni šoli XIV. divizije Senovo, kjer je letos tudi izjemoma potekala osrednja prireditev, zaposlen od leta 1987, kot ravnatelj pa je dela in naloge opravljal več kot 24 let. Kot so zapisali v obrazložitvi, je kot ravnatelj in kot človek z izrazitim posluhom za napredek in boljši jutri spodbujal, spremljal in se skupaj z učenci, starši in zaposlenimi veselil uspehov in udejstvovanja na različnih področjih. Bil je človek doslednosti, smelosti, odprtosti in je kot tak veliko prispeval k ugledu šole in kraja, so še zapisali. Nagrado je prevzel njegov sin Jernej Hostar, ki je ob tem dejal: "Naj bo ta naziv spodbuda za zdajšnje in prihodnje generacije, da vrednote, ki jih je živel naš oče, živijo še naprej. Vrednote,kot so trdo, pošteno in pametno delo, spoštljivo povezovanje in sodelovanje s skupnim ciljem, skupno vizijo in mislimi na tiste, ki jim je naše delo pomembno – delo v vzgojno-izobraževalnih ustanovah, delo v društvih, delo v kraju. Spodbuda, da se bo udaren in pozitiven glas o Senovem še naprej slišal po celi občini in po celi Sloveniji in širše," je poudaril.
 
Naziv častnega krajana KS Senovo so do zdaj prejeli Janez Nanut (2005), Vlado Mlinarič, dr. med. (2006), Anton Seher (2007), Ernest Breznikar (2012), Janez Ceglar (2019) in Vinko Hostar – posmrtno (2023)
 
Ob prazniku je krajanke in krajane nagovoril novi predsednik sveta KS Senovo David Vižintin, ki je poudaril: "Samo skupaj lahko gradimo, pa vendar se moramo kot posamezniki zavedati odgovornosti za boljši jutri. Sploh mlajše generacije, za katere bo nujno potrebno, da stopijo iz apatičnosti in neaktivnosti in dodajo svoj košček v mozaik, ki se mu reče občutek pripadnosti, ki žal bledi. Tudi posamezniki »na slikah za mano« (fotografije borcev XlV. divizije op.a.) so to storili pred mnogimi leti. V težkih trenutkih so pokazali enotnost. Takšnih situacij pa je tudi danes veliko, situacij, ko moramo kot skupnost nastopiti skupaj in biti za zgled. Nismo in ne moremo biti vsi umetniki ali kreativni ustvarjalci. Smo pa lahko kulturni in dostojni v komunikaciji ter spoštljivi v izražanju misli in stališč," je še opozoril.
 
Krajanom je ob njihovem prazniku čestital tudi župan Mestne občine Krško Janez Kerin, ki je ob tem izpostavil nekaj večjih naložb v tej krajevni skupnosti. Kot je poudaril, je vesel, da se bo letoszaključila energetska sanacija Doma XIV. divizije, nadaljuje se izgradnja komunalne infrastrukture in priključki na čistilne naprave, lani so zaključili izgradnjo kanalizacije na Tomšičevi in Cankarjevi ulici, letos pa bodo komunalno urejene še Cesta 3. julija ter južni del Cankarjeve ceste in ulica bratov Zorko, izpostavil pa je tudi pripravo investicijske projektne dokumentacije za Pametno srebrno vas na Senovem.
 
Priznanje z Velikim znakom KS Senovo sta prejela dolgoletna aktivna članica Aktiva podeželskih žena Sveti Anton in predsednica Olga Plahuta in Mešani pevski zbor Društva upokojencev Senovo za obogatitev družabnih dogodkov v kraju ter promocijo Senovega v regiji in državi.
 
Priznanje z Znakom KS Senovo so podelili Alojzu Kovačiču, članu Društva za praktično streljanje Senovo, Andrej Ašiču, članu PGD Senovo, Maši Žveglič Poljšak, dirigentki, sicer pa že že več kot 20 let članici Pihalnega orkestra DKD Svoboda Senovo, in Greti Hostnik za vsestransko delo v okviru osnovne šole in DKD Svoboda Senovo.
 
Priznanja KS Senovo so prejeli Branko Belinc, aktiven član Društva malih vinogradnikov, Jože Škoberne za vestno delo v Lovski družini Senovo, Vida Dvoršek, članica KO Zveze borcev za vrednote NOB Senovo, TD Senovo in Folklorne skupine DKD Svoboda Senovo, Vilijem Jurečič, ki nadaljuje tradicijo članstva v organizacijah, ki ohranjajo tradicijo in vrednote NOBter Dragica Lužar, ki je kot vzgojiteljica v vrtcu Senovo že več kot dvajset let predana delu z otroki.
 
Jubilejna priznanja je podelilpodpredsednik sveta KS Senovo Dimitrij Magaš, in sicer za 20 let delovanja podjetju Mizarstvo Brili, za 30 let podjetju Centros, ob 40-letnici delovanja Folklorni skupini DKD Svoboda Senovo in Prostovoljnemu gasilskemu društvu Stranje, ob 50-letnici Metalni Senovo in ob 70-letnici Društvu prijateljev mladine Senovo.
 
V programu so nastopili osnovnošolski pevski zbor pod mentorstvom Petra Bunetića, Mešani pevski zbor Društva upokojencev Senovo pod vodstvom Toneta Gorenca ter učenci osnovne šole. Prebirali so dela Franceta Prešerna ter lokalnih ustvarjalcev - Nani Kušar in Ivana Umeka. Program sta povezovali Svjetlana Mišković in Irena Škoberne, ki je bila tudi scenaristka prireditve, za dobrote ob koncu prireditve pa so poskrbele članice Aktiva podeželskih žena Sveti Anton.
 
Še pred osrednjo prireditvijo sta predsednik sveta KS Senovo David Vižintin in Boštjan Golob, predsednik Krajevnega odbora Združenja borcev za vrednote NOB Senovo, k spomeniku žrtvam fašizma položila venec ob glasbeni spremljavi Pihalnega orkestra DKD Svoboda Senovo, ki je z glasbo pospremil tudi obiskovalce osrednje prireditve pred OŠ XIV. divizije.
 
Galerijo slik si lahko ogledate na podstrani "Galerija".

© 2023 KS Senovo. Vse pravice pridržane.  |  Piškotki  |  Izjava o dostopnosti  | Pišite nam

© 2023 KS Senovo. Vse pravice pridržane.
Piškotki  |  Izjava o dostopnosti  | Pišite nam

homeenvelopeuserphonechevron-down